Bij deze massage staat de ontspanning centraal. De handgrepen bij deze vorm van massage worden op een rustig tempo uitgevoerd, dit om volledige ontspanning te creëren. Door volledige ontspanning te bewerkstelligen, verdwijnen stress en vermoeidheid en krijg je nieuwe energie.

 

Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een volledige ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht, waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten.

 

Door de ontspanning van het lichaam kunnen allerlei gevolgen van stress (bijvoorbeeld “spanningshoofdpijn”, chronische vermoeidheid, stijve nek en rus en slaapproblemen) worden verzacht. Ook zult u merken dat u met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.